Spil dig til millionen uden lån

I en tid, hvor reklamer for kviklån og gambling har gået hånd i hånd, har der været en del kritik. Vi støtter at du spiller sikkert og ikke oddser dig fra hus og hjem.

Vil du gerne optage et billigere lån, så er der nogle væsentlige faktorer du bør forstå. Fremfor alt, så bør du opdele lån på 2 lån-områder. Skal du be’ om et nyt lån eller skal du omlægge et igangværende lån.

Uagtet du er brandmand, så er det de selv samme faktorer, der har indflydelse på dit lån. Medmindre du er konge, så er det en simpel beregning. Det vil sige at låneudbyderen er lige glade om du fremstår overbevisende eller har evnet at opspare en stor pose penge eller leve kun af pasta i 4 år. Der er dermed fastsat nogle rammer, som bankerne skal navigere inden for. De kan altså ikke egenrådigt vælge at give et udlån, bare fordi du fremstår som en robust person. Hvad enten du vil låne til en VW, Citroen eller sågar penge til ren forsødelse, så er der nogle håndtag du kan aktivere.

Hvis du gerne vil låne til en ejerbolig, så er din bruttoindtægt afgørende, mens din eksisterende opsparing er sekundær. Såfremt du i forvejen bor i ejerbolig, så er det din totale låneegnethed, som er afgørende. Du skal overveje, at långiveren skal have sikkerhed for lånet. De krav, som banken skal følge, er lavet for at give dig sikkerhed for, at du ikke går fallit. Hvis du skal låne til fritidsforbrug, så kan alle danskere låne op til en kvart million kr. uden at stille sikkerhed. Et køretøj taber ulig en bolig værdien hurtigt, og så er der øget risiko for långiveren.

Når du sidder til mødet og får et nej fra rådgiveren, så skal du ikke opfatte afvisningen, hverken som et personligt angreb eller ultimativt – slug lige kamelen inden du reagerer.. Andre bankers fortolkning af lovgivningen kan være lidt anderledes, hvilket kan være kritisk. Du kan også spørge ind til, hvorledes du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du fx opspare en større pose penge, få en øget lån eller bruge en ny låntype?

Når du har fået bevilget lånet, så skal du blot skrive under på lånet. Men også her skal du være enormt opmærksom. Læs betingelserne, for der kan være essentielle ting, du bør anfægte. Gå på jagt på nyhedsmedier, fx nem-mad.dk og borsen.dk, og læs indhold om hvilke gebyrer og afgifter du kan presse priserne på i forhandlingen. Banken tager sig godt betalt for at give lånet til dig.

Når dit lån er taget, skal du have dem på din Netbank. Der går typisk ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en motorcykel, er det vigtigt, at du ikke formøbler pengene på andet end, der specifik står i lånedokumentet. Hvis du vil købe noget andet bør du have en clearing om det.