Pensionsbranchen

Der er utallige forskellige udgifter, som går igen i det danske folks private økonomi. I et privatbudget er der fx. husleje. Og der er en del steder, hvor man kan spare nogle slanter. Her er vigtige og gode finter, som du kan tilgå uden beregning.

Den mest overkommelige metode for dig til at blive rigmand på, er ved hjælp af en alderspension. Det postulerede en fag vismand for længe side. For den jævne dansker er det statistisk den mest realistiske metode at blive rig på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i pensionsordning, med de spændende potentialer, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringer er det man køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør strikt spekulere på dine kritisk behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du slet ikke behøver eller som du godt kan være foruden. Det er en risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at flytte dine forsikringer ned på et minimumsniveau. Skal din bilforsikring udelukkende forsikre fx 65.000 dkk og kan du acceptere en egenbetaling på 11.000 kr, hvis dit hus brænder ned helt?

Private banker er også en udgiftpost, hvor der vil være mange penge at hente. Differencen mellem de aller dyreste og de mange billige banker er ikke småting. Vi snakker om, op til 3.500 kroner /måned for en normal dansk husstand plus real kredit. Lån til køb af hus er det største enkelte køb, som man har. Mange lån er aller højeste grad den ting man skal være fokuseret på, hvis du vil fintune din økonomi. Et er renterne, men også dagskursen er betydelig. Konvertering af lån er en ting, der kan forbedre din økonomi. En anden vigtig parameter er forhaling af lån. Lån kan associeres med fremskydning af tid. Hvis man kan vente med lån f.eks. 16 måneder med at låne og i stedet spare op i tidsrummet, så får du dels nedbragt lånebeløbet, men også rente udgifterne.

Er du med hos en fagforening, så har du ret til en del medlemsfordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten hurtige penge at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har automatisk valg af fagforening i overenskomsten. Men man kan altid prioritere kun at nøjes med en a kasse. Fagforeninger kan bistå dig med almindelige forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er det rigtige at spare pengene, hvis du haroplever for eksempel smerter.

Husholdningen er den del i din private finanser, der konstituerer den aller største part. Nogle kan fungere for et beskedent beløb, hver md., så er der andre personer, som bruger enorme summer på for eksempel fornem mad. Et er når du køber mad ude i byen på enten spisested eller grillbiks – men den absolut store problematik er den mad du køber og steger hjemme. Her er der det normale indkøb i supermarkederne, som du tager med hjem. Beklageligvis er danskere gidsel for impuls køb, der betyder at indkøbssedlen løber løbsk. Et råd er, at du handler dine mad online, via det voksende antal digitale supermarkeder. Her kan man både handle de daglige indkøb, men yderligere også de mange innovative tilbud på kasser med mad.

Du skal efterse dine kontoudtog, så du drosler ned inden for alle steder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende op med at besidde et langt sjovere pengebeløb til de lækre dele i din tilværelse. Mange tak fordi du så siden.