Samarbejdspartnere er vejen

Vil du meget gerne have et bedre lån, så er der enkelte væsentlige punkter du skal kunne tale med om. Først og fremmest, så kan du adskille lån på to lånområder. Skal du ha’ et nyt lån eller skal du ændre et igangværende lån.

Selv hvis du er revisor, så er det de samme faktorer, der har indflydelse på dit lån. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at pengeinstituttet er ligeglad om du fremstår tillidsvækkende eller har evnet at spare op eller leve kun af pasta i 6 år. Der er dermed fastsat nogle spilleregler, som bankerne skal arbejde indenfor. De kan derfor ikke egenrådigt vælge at bevilge et udlån, bare fordi du lyder som en pålidelig person. Hvad enten du vil låne til en BMW, Citroen eller sågar lommepenge til ren udskejelser, så er der lidt forskellige håndtag du kan aktivere.

Hvis du vil låne til en bolig, så er din årsløn altafgørende, imens din eksisterende opsparing er 2. violin. Såfremt du i forvejen bor i ejerlejlighed, så er det din samlede låneegnethed, der er vigtigst – dem vil vi anbefale. Du skal have in mente, at banken skal have stillet sikkerhed. De retningslinjer, som långiveren skal følge, er lavet for at give dig som låntager et sikkerhedsnet så, at du ikke krakker. Hvis man skal låne til tant og fjas, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. hvis du ellers er gældsfri. Et køretøj mister i modsætning til en bolig værdien hurtigt, og så er der øget lånerisiko for låneudbyderen.

Når du er til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så bør du ikke tage afvisningen, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters tolkning af kravene kan være lidt anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Men du kan også spørge ind til, hvordan du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du for eksempel have en større pose penge, få anden løn eller skifte til en alternativ låntype?

Idet du har fået tilbudt lånet, så skal du blot skrive under på lånet. Men også her skal du være enormt opmærksom. Nærlæs betingelserne, for der kan være essentielle ting, som du bør stille krav om. Gå på jagt på internettet, f.eks. pol.dk eller pol.dk, og læs artikler om hvilke oprettelsesgebyrer og afgifter du kan presse priserne på i forhandlingen. Banken tager sig godt betalt for at stifte lånet til dig. De barberer sjældent noget af denne pris.

Når dit lån er taget, så skal du have dem på din Opsparingskonto. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en bil, så er det meget vigtigt, at du ikke formøbler pengene på andet end det, der står angivet i lånedokumentet. I så fald bør du have en godkendelse om det.