Nationalbanken

Der er mange forskellige udgifter, som findes i dannernes privat økonomi. I vores driftsbudget er der fx. TV-licens. Men der er en række steder, hvor du kan spare nogle slanter. Her er nogle gode tricks, som du kan få kvit og frit.

Den mest overkommelige måde for danskerne at blive milliardær på, er igennem en kapitalpension. Det postulerede en intelligent vismand engang. For den jævne dansker er det normalt den mest sandsynlige metode at blive styrtende rig på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i pensionsordning, med de værdifulde muligheder, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringer er det du køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du skal nøjeseende tænke over dine reelle behov og ikke gøre som andre. Der kan være forsikringer, du overhovedet ikke har brug for og som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Når du har udelukket, så gælder det om at drosle dine forsikringsdækninger ned til et minimumsniveau. Skal din bilforsikring udelukkende forsikre f.eks. 70.000 dkk og/eller kan du nøjes med en selvrisiko på 5.000 kroner, hvis dit hjem brænder ned til grunden?

Private banker er også en post, hvor der tit er nemme penge at bespare. Uligheden mellem de mest kostbare og de mest lavprisede pengeinstitutter er meget stort. Vi snakker om, op imod 3.300 kr /måned for en median kerne familie og reallån. Lån til villa er det største isolerede køb, som mange møder i sit liv. Lån er det du bør være fokuseret på, hvis du skal fintune din private finanser. Et er renteudgifter, men også handelskursen er essentiel. Konvertering af lån er det, der kan forbedre din privatøkonomi. Den vigtigste parameter er udskydelse af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis du kan vente med lån f.eks. 13 mdr. med at låne pengene og i stedet spare op i tidsrummet, så får du både nedbragt lånstørrelsen, men også udgifterne til renter.

Er du med hos den rigtige fagforening, så får du mulighed for en smule fordelstilbud. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har forceret fagforeningsvalg igennem arbejdsgiveren. Men du kan selvfølgelig prioritere blot at nøjes med en a-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med både almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er klogt at udmelde dig, hvis du haroplever fx smerter.

Fødevarer er den post i din private finanser, der repræsenterer den aller største andel. Hvor nogle kan fungere for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andrefolk, som bruger gigantiske beløb på fx lækker mad. En ting er når du køber din mad ude i byen på enten bøfhus eller take out – men den rigtig store problematik er den mad du køber og laver derhjemme. Her er der det klassiske madindkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Uheldigvis er danskere offer for impulsindkøb, der resulterer i at kassekvitteringen bliver for lang. Et tip er, at du shopper dine dagligvarer via nettet, på de effektive net-supermarkeder. Her kan du både handle normale dagligvarer, men desuden også de mange fristende udbud af madkasser.

Du skal altså udregne dine forbrug, så du skærer ned inden for alle nicher af din husøkonomi. Således kan du ende op med at være i besiddelse af et meget sjovere rådighedsbeløb til de sjove elementer af tilværelsen. Tusind tak fordi du så min blog.