Forsikringsbranchen

Der er utallige forskellige udgifter, som er i ens private finanser. I ens udgiftsbudget er der f.eks. vand. Men der er en række steder, hvor du kan spare nemme penge. Her er nogle gode tricks, som du kan benytte uden beregning.

Den nemmeste fremgangsmåde for danskerne at blive velstående på, er gennem en pensionsopsparing. Det sagde en lærd person for længe side. For os er det normalt den mest plausible måde at blive rigmand på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i pensionsopsparing, med de gunstige alternativer, der findes i din kapitalpension.

Forsikringsdækninger er det du får i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du bør strikt overveje dine egentlige behov og ikke gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du ikke behøver eller som du kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Efter du har udelukket, så drejer det om at drosle dine forsikringsdækninger ned til et minimumsniveau. Skal din forsikring kun dække feks. 190.000 kroner eller kan du acceptere en egen betaling på 85.000 kr, hvis dit rækkehus brænder ned ?

Sparekasser er ligeledes et område, hvor der kan være mange penge at hente. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de aller billigste banker er gigantisk. Vi hører om, op imod 3.200 kr. pr. md. for en typisk famillie plus reallån. Lån til køb af villa er det største enkelte køb, som mange møder. Udlån er stor grad det du skal være fokuseret på, når du skal forbedre din privat økonomi. Et er morrenter, men også kursen er vigtig. Omlægning af lån er noget, der kan forbedre din private økonomi. En anden vigtig størrelse er udskydelse af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis du kan undgå lån fx. 12 måneder med at låne og i stedet spare ligesvarende op i tidsrummet, så får du dels nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos den rette fagforening, så får du ret til en stribe fordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten gode at spare på en billig fagforening. Nogle personer har forceret fagforeningsvalg i overenskomsten. Men man kan jo altid prioritere blot at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med forsikring og sundhedsdækning – så overvej om det er klogt at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som for eksempel stress.

Husholdningen er den post i din økonomi, som konstituerer den absolut største andel. Nogle mennesker kan fungere for et småt budget, hver md., så er der andre, som køber for enorme summer på fx fornem take-away. Et er hvis du køber mad ude i byen på enten spisehus eller Just eat – men den helt store synder er det mad du køber og opvarmer hjemme. Her er der det klassiske madindkøb i supermarkedet, som man slæber hjem. Desværre er mange underlagt for impulskøb, som har den konsekvens at kassebonen bliver længere. Et godt råd er, at du køber dine madvarer via nettet, via de mange e-handlende supermarkeder. Der kan man enten shoppe de normale dagligvarer, men samtidig også de gode nye sortiment af madkasser.

Du skal udregne dine kontoudtog, så du neddrosler indenfor alle dele af din økonomi. Så kan du ende op med at råde over et langt større rådighedsbeløb til de sjove dele i dig hverdag. Tak fordi du læste med på bloggen.