Finansministeriet

Der er mange forskellige udgifter, der eksisterer i dannernes privatøkonomi. I et regnskab er der fx. forsikringer. Og der er en række områder, hvor man kan spare nogle skejser. Her er de vigtigste gode tricks, som du kan bruge til kroner nul.

Den mest sandsynlige fremgangsmåde for danskerne at blive milliardær på, er kva en pension. Det sagde en klog dame nøgternt. For alle er det statistisk set den mest plausible metode at blive styrtende rig på. Så du bør gennemtænke, at sætte sig mere ind i denne opsparingsform, med de værdiskabende muligheder, der ligger i din kapitalpension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du bør spekulere på dine reelle behov og ikke gøre som andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du reelt ikke har brug for og som du kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at tage dine forsikringer ned på et minimumsniveau. Skal din brandforsikring udelukkende forsikre feks. 150.000 kr og kan du nøjes med en egenbetaling på 45.000 kr., hvis din villa brænder ned til grunden?

Pengeinstitutter er også en udgift, hvor der er nemme penge at finde. Differencen mellem de mest eksklusive og de mange billige pengeinstitutter er spektakulær. Vi taler om, op mod 3.200 kr. pr. md. for en gennemsnitlig famillie plus boliglån. Lån til køb af rækkehus er det største køb, som mange møder i sit liv. Kassekredit er i den grad den ting man bør være opmærksom på, når du vil optimere din private finanser. En ting er renteudgifterne, men også dagskursen er betydelig. Låneomlægning er noget, der kan forskønne din private finanser. En vigtigere variabel er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis du kan vente med lån f.eks. 1 år med at låne pengene og i stedet for spare tilsvarende op i perioden, så får du nedbragt lånstørrelsen, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så får du mulighed for en række fordelstilbud. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er hurtige at spare på en billig fagforening. Nogle lønmodtagere har forceret valg af fagforening via overenskomsten. Men du kan jo selvfølgelig prioritere kun at nøjes med en a kasse. Fagforeninger kan støtte dig med både forsikring og sundhed – så gennemtænk om det er det klogeste at udmelde dig, hvis du haroplever f.eks. stress.

Maden er det sted i din private finanser, der udgør den klart største del. Visse folk kan fungere for et lille budget, hver md., så er der andrefolk, der køber for meget store pengebeløb på f.eks. eksklusiv restaurantmad. Et er hvis du køber din mad ude i byen på enten pizzaria eller take out – men den helt store byrde er den mad du køber og steger derhjemme. Her findes der det traditionelle indkøb i supermarkedet, som du tager med hjem. Beklageligvis er mange skydeskive for fristelser, der medfører at dosmersedlen bliver for lang. Et godt råd er, at du handler dine madvarer på nettet, via de anderledes e-handlende supermarkeder. Der kan du både indkøbe daglige madvarer, men yderligere også de mange nye sortiment af måltidskasser.

Du skal udregne dine konti, så du drosler ned inden for alle steder af din husøkonomi. Derved kan du slutte med at råde over et meget højere slutbeløb til de dejlige aspekter i tilværelsen. Mange tak fordi du læste med på min artikel.